maanantai 8. joulukuuta 2014

Maan verivelka - Aabelista aborttiin.


On sydäntä raastavaa lukea uutisotsikoita tänä päivänä. Uutiset ovat täynnä ihmisen veritekoja. Ihmiset tappavat toisiaan mitä pienimmistä syistä. Vanhemmat murhaavat omia pieniä lapsiaan joista heidän tulisi pitää huolta. Isis terroristit käyttäytyvät brutaalin pedon tavoin jättäen taakseen verta ja ruumiita. Jos yhtään seuraat aikaa jossa elämme, tiedät varmasti mistä puhun. Emmekä voi unohtaa myöskään sitä viatonta verta, jota jokainen abortin tekevä ihminen vuodattaa riistäessään kehittyvältä sikiöltä oikeuden kerran elää maan päällä. Kyllä, raskauden keskeytys on veriteko siinä missä aikuisen ihmisen tappaminenkin. Mietin välillä että käsitämmekö ollenkaan tätä väkivallan ja vuotavan veren määrää? Onko sillä loppujenlopuksi kenellekään mitään väliä jos jonkun elämä päättyy raa'alla tavalla toisen ihmisen käden kautta? Sinun ja minun elämä kuitenkin jatkuu.

Voin kertoa että on olemassa ainakin yksi, jolle tällä kaikella on väliä. Yksi joka näkee jokaisen ihmisen tekemän veriteon. Jumala taivaassa näkee tämän kaiken. Tämän perusteella Jumalasta voidaan todella sanoa että hän on erittäin kärsivällinen ja pitkämielinen sietäessään näkemäänsä. Kuitenkin on olemassa  hetki, jolloin vuodatetun veren määrä saavuttaa huippunsa ja Jumala taivaassa sanoo; "Riittää!". 

Jumala on tarkalleen ottaen jo kertaalleen sanonut niin. Raamattu mainitsee juuri väkivallan ja verenvuodatuksen syyksi Jumalan lähettämälle vedenpaisumukselle.

Silloin Jumala sanoi Nooalle: "Minä olen päättänyt tehdä lopun  kaikesta lihasta, sillä maa on heidän tähtensä täynnä väkivaltaa; katso,  minä hävitän heidät ynnä maan. 1. Moos. 6:13

Nooan päivinä maa oli täynnä väkivaltaa. Kun Jumala aloitti uudestaan Nooan kanssa hän antoi noudatettaviksi hyvin yksinkertaiset ohjeet. Ihmisen tuli olla hedelmällinen ja täyttää maa eikä hän saanut tappaa toista ihmistä. 

Ja Jumala siunasi Nooan ja hänen poikansa ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa".  1. Moos. 9:1

Mutta teidän oman verenne minä kostan; jokaiselle eläimelle minä sen  kostan, ja myöskin ihmisille minä kostan ihmisen sielun, toiselle toisen  sielun. 1. Moos. 9:5

Me saimme siis tehtäväksi vaalia ja edistää ihmiselämää sekä varoa ettemme koskaan tuhoaisi sitä tappamalla toista ihmistä. Nämä ohjeet olivat olennaisin osa Jumalan Nooan kanssa tekemää liittoa. Tämä liitto on edelleen voimassa. Näemmehän liiton merkin, sateenkaaren taivaalla muistuttavan meitä Jumalan uskollisuudesta.

Kun ihminen vuodattaa toisen ihmisen veren, jää vuodatettu veri huutamaan kostoa. Kun ihmiskunnan historian ensimmäinen veriteko oli tehty, kuuli murhamies Kain Jumalan puhuvan.

Ja hän sanoi: "Mitä olet tehnyt? Kuule, veljesi veri huutaa minulle  maasta. 1. Moos. 4:10

Ajattepa miten paljon verta ihmiskunta on vuodattanut näiden Jumalan Nooalle puhumien sanojen jälkeen? Ajattele kaikkia sotia, murhia ja abortteja joita ihminen on tehnyt näiden vuosituhansien aikana. Lisäksi näemme aborttien määrän kasvaneen räjähdysmäisesti viimeisinä vuosikymmeninä. Jokaisen ihmisen tappaman sikiön veri huutaa kostoa Jumalan edessä. Vaikka ihminen olisi jo ajat sitten unohtanut vuodattamansa veren, niin Jumala taivaassa ei ole unohtanut. Vaikka niin lukematon määrä ihmiselämiä on ollut ihmiselle arvottomia, niin Jumalalle jokainen elämä on kuitenkin ollut kallis. Veri on jäänyt huutamaan ja Jumala kuulee sen huudon.

Eikö tätä taustaa vasten tunnu yhtään pahalta kun ihminen on tehnyt tappamisesta viihdettä johon niin moni Jumalan lapseksi tunnustautuva osallistuu? Voin sanoa varmasti että Jumala ei pelaa GTA:ta. Pelaatko sinä? Tällainen viihde sammuttaa sydämesi herkkyyden aivan varmasti kun taas Jumala haluaisi kaiken aikaan palauttaa sen. Ei näet ole tarkoitus että vaellamme turtuneina niin ettei mikään tunnu miltään. Eikö meidän olisi tarkoitus tuntea niinkuin Jumala tuntee? Ilota siitä mistä hän iloitsee ja surra sitä mitä hän suree. Itse olen huomannut tämän joitakin televisiosarjoja katsoessani. Väkivalta ja raakus on tuntunut niin vieraalta sisimmälleni että olen vain ihmetellyt että miksi ylipäätään katson sellaista.

Tiedämme sen että Herran Jeesuksen   tulemus on lähellä. Jeesus sanoi että Nooan päivien ja hänen paluunsa ajankohdan välillä on paljon yhtäläisyyksiä.

Ja niinkuin kävi Nooan päivinä, niin käy myöskin Ihmisen Pojan päivinä: he söivät, joivat, naivat ja menivät miehelle, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin; ja vedenpaisumus tuli ja hukutti heidät kaikki. Luuk. 17:26-27

Tämä pätee myös väkivaltaan ja verenvuodatukseen. Nooan päivinä Jumala ilmoitti nämä asiat syyksi lähettämälleen vedenpaisumukselle. Lisääntyvä väkivalta ja aborttien määrä muistuttaa meitä tästä tosiasiasta. Nooan päivät ovat jälleen täällä.
Mitä sitten tapahtuu kun maahan vuotaneen veren määrää saavuttaa lakipisteensä? Profeetta Jesaja näkee tämän kaiken lopun juuri Jumalan Nooan kanssa tekemän liiton näkökulmasta.

Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, minun ruumiini nousevat ylös.  Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi  on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille. Mene, kansani, kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi, lymyä hetkinen,  kunnes viha on ohitse mennyt. Sillä katso, Herra lähtee asuinsijastaan kostamaan maan asukkaille  heidän pahat tekonsa, ja maa paljastaa verivelkansa eikä surmattujansa  enää peitä." Jes. 26:19-21

Kun Jeesus tulee toisen kerran maan päälle, ei hän tule enää Jumalan karitsana niinkuin ensimmäisellä kerralla 2000-vuotta sitten. Hän tulee kuin leijona. Hän tulee Kuninkaana joka toteuttaa Meidän Jumalamme kostonpäivän. Sitä ennen Jesaja näkee kuitenkin jotakin hyvin merkittävää. Nimittäin vanhurskaiden ylösnousemuksen. Hän näkee sen hetken josta Paavali kirjoittaa.

Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. 1. Tess. 4:15-17

Jumalassa kuolleet siis virkoavat eloon ja Herra kutsuu kansana "kammioihin". Miksi tämä on oikea hetki kätkeä ne jotka ovat Jumalan omia? Koska maa paljastaa verivelkansa eikä surmattujaan enää peitä.
Yhtäkkiä kaiken jo unohdetun veren huuto nousee Jumalan eteen. Jokainen abortoitu sikiö tulee Kaikkivaltiaan muistoon. Hänen kärsivällisyytensä on lopussa eikä mikään enää pidätä häntä. Hän joka ei unohda surmattujen verta, nousee ja antaa vihansa langeta tälle planeetalle.

Minä kostan maanpiirille sen pahuuden ja jumalattomille heidän pahat  tekonsa; minä lopetan julkeitten kopeuden ja painan maahan  väkivaltaisten ylpeyden. Minä teen kuolevaiset harvinaisemmiksi kuin puhdas kulta, ihmiset  harvinaisemmiksi kuin Oofirin kulta. Jes. 13:11-12

Jumalan vihasta voit lukea lisää Ilmestyskirjan luvusta 16. Jesaja kertoo että kun viha on ohitse, niin ihmisiä on jäänyt  jäljelle ainoastaan pieni jäännös. Tämä on seurauksena siitä kun ihminen on niin räikeästi rikkonut vuosituhansia vanhaa liittoa.

Ihminen voi tänä päivänä tappaa toisen ihmisen. Nainen voi abortoida pienen ihmiselämän ja väittää että se on hänen oikeutensa tehdä niin. VÄÄRIN! Ihmisellä ei ole oikeutta lopettaa elämää, sillä Jumala on sen ankarasti kieltänyt. Koska ihminen on ottanut itselleen oikeuksia joita sille ei ole ikinä edes annettu, tulee ihminen kantamaan sen kauhistuttavat seuraukset kuten edellä luimme.

Jumala on kuitenkin äärettömän armollinen sillä hän neuvoo sinua ja minua kuinka voimme paeta tulevaa vihaa. Vaikka olisit vuodattanut elämässäsi ihmisen verta, saat kaiken anteeksi vain sen tähden että Jeesus Kristus on vuodattanut oman verensä meidän puolestamme. Hänen verensä ei vaadi kostoa.

ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri. Hebr. 12:24

Jeesuksen veri puhuu anteeksiantoa ja sovitusta. Usko häneen riittää ja seuraavat profeetan sanat ovat todellisuutta kenen tahansa elämässä.

Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra.  Vaikka  teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne  ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi. Jes. 1:18

Ja koska Jeesuksen veri sovittaa sinun syntisi, vaikenee myöskin sinun mahdollisesti vuodattamasi veren huuto koska rikkomus on sovitettu ja rangaistus siitä kannettu.

Jumala on äärettömän hyvä ja rakastava. Hän on aivan täynnä armoa ja anteeksiantoa. Mutta samalla hän on ankara Jumala, jonka vanhurskas viha tulee lankeamaan jokaisen tottelemattoman päälle

3 kommenttia:

  1. Sinulta on vielä Jumalan valtakunta hukassa ja sitähän Jeesus kehoitti ihmisen ensin etsimään ja sen myötä kaikki muu teille annetaan eikö vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä elän Jumalan valtakuntaa hänen armossaan joka päivä. Oletko itse valtakunnassa Anonyymi kommentoija?

      Poista
  2. Kiitos tästä tekstistäsi. Olin allapäin ja tunsin olevani kaukana Jumalasta, mutta tekstisi sai muistamaan, miten ihana Jumala sekä hänen sanansa, armonsa ja lupauksensa ovat.

    VastaaPoista