maanantai 2. maaliskuuta 2015

Tunne vihollinen - Johdanto


Olen jo pitkän aikaa halunnut kirjoittaa nyt alkavasta aiheesta. Nimeksi aiheelle valitsin otsikon mukaisesti "Tunne vihollisesi". Vuosia seurakuntaelämää (myös omaa elämääni) seuranneena olen monesti ihmetellyt sitä kuinka heikosti me tunnemme vastustajamme. Sodankäynnin taidon näkökulmasta on aivan ehdotonta tuntea hyvin vihollisen voima, menettelytavat, ajatukset, aikeet, päämäärät ja ylipäänsä kaikki se mikä liittyy tämän sodankäyntiin kanssassi. Emme lähtökohtaisestikaan pidä siitä ajatuksesta että olemme sodassa. Jos kadulla kysyy ihmisiltä mitä he pelkäävät eniten niin yleisimpiin kuuluva vastaus on sota. Kuitenkin Raamattu opettaa selkeästi siitä kuinka uudestisyntynyt uskova on sodassa todellista vihollista vastaan. Ja tämä vihollinen opiskelee hyvin sinun heikkoutesi ja valmistaa aseita sinun varallesi. Hän ampuu sinuun palavat nuolensa ja etsii tilasuutta upottaa kulmahampaansa tuhoisasti sinun elämääsi. Jotta voit voittaa, on sinun tunnettava vihollisesi riittävän hyvin.

...ettei saatana pääsisi meistä voitolle; sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat. 2. Kor. 2:11

Ei kuitenkaan riitä että tunnemme vihollisen voiman ja taistelutaktiikan. Vielä tärkeämpää meidän on tuntea omat valmiutemme kohdata tämä vihollinen. Yleensä jos uskova kokee tappioita elämässään, johtuu se siitä että hän ei tunne omaa asemaansa ja sitä voimaa jonka Jumala on hänelle antanut. Kuvittele armeijaa sotimassa tuliasein varustettua vihollista vastaan pelkät puukepit kädessään. He pitävät vihollista ylivoimaisena ja ovat masentuneita jatkuvasta tappiosta. He eivät tiedä että heidän kotimaansa on täynnä suuria asevarastoja jotka ovat täytetyt suorastaan futuristisilla aseilla jotka käyttöön ottamalla ennen niin voittamaton vihollinen osoittautuisikin lähes aseettomaksi ja helpoksi voittaa. Monesti meidän tilanne on samanlainen. Me emme vain tiedä sitä voimaa, auktoriteettia ja tulevan maailman voimia jotka vaikuttavat elämässämme niin että voisimme olla voitokkaat päivästä toiseen. Jumala on näet antanut meille kaiken mitä tarvitsemme elämäämme ja Totuuden Henki on enemmän kuin halukas käymään kanssasi läpi nämä perusteet jotta sinun elämästäsi tulisi voitokas ja Jumalalle kunniaa antava elämä. 

Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut; ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti. 1. Kor. 2:12-13

Jumala ei koskaan ole tarkoittanut että uskova olisi jatkuvan vihollisen piirityksen kohteena vaan Raamattu opettaa meille että kun elämämme on kunnossa, voi vihollinen tuoda "pahan päivän" käydessään meitä vastaan.

Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. Ef. 6:13

Tarkoitus siis on että me selviämme voittajana hyökkäyksestä ja tuo taistelunpäivä jää voittona meidän elämäämme. Onko asia sitten niin että jos vihollinen ei hyökkää meitä vastaan niin me voimme nauttia elämästä ja viihdyttää itseämme? Ei ole. Herra Jeesus antaa selkeän kuvan siitä minne voitokkaan seurakunnan tulisi taistelu viedä.

Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita. Matt. 16:18

Taistelun pää painopiste on Jeesuksen mukaan suoraan helvetin porteilla. Portin ollessa aina kaupungin vahvin paikka ja vaikein valloittaa tämä antaa melko hyvän kuvan siitä kumpi on voittaja? Uskova Kristuksen voimassa ja auktoriteetissa vaiko Saatana? Siinä missä Saatana joutuu mittaamaan heikkouksiamme ja etsimään halkeaman muurimme sivustalla, tulee meidän täydessä taisteluvarustuksessa mennä rohkeasti hänen porteilleen ja antaa Jumalan toimia kauttamme. 

Tämä riittänee johdannoksi aiheelle. Sota on käynnissä ja kuten tulemme oppimaan, vihollisemme on hurja ja vaarallinen. Seuraavassa kirjoituksessa menemme tuhansien vuosien taakse oppiaksemme kuka meidän vihollisemme on? Mistä hän on tullut? Ja miksi hän vihaa sinua ja minua niin paljon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti