lauantai 4. lokakuuta 2014

Evankelisluterilainen kirkko ja Mooseksen istuin


Kuka antaa kokonaiselle kansakunnalle luvan tehdä väärin? Kuka antaa luvan irrottautua kristinuskon Jumalasta ja hänen vanhurskaista sanoistaan? Antavatko jumalattomat itse itselleen luvan tehdä syntiä? Olen pannut merkille sen Raamatun totuuden että viimekädessä vastausta tullaan kysymään seurakunnalta. Sitten he jotka kansan edessä tunnustavat Jumalan nimeä, joko julistavat synnin synniksi pitäen vanhurskautta yllä tai sanovat oikean vääräksi ja väärän oikeaksi eksyttäen kokonaisen kansakunnan.

Raamattu opettaa meille selkeästi että seurakunta on totuuden pylväs ja perustus.

Vaikka toivon pian pääseväni sinun tykösi, kirjoitan sinulle tämän, että, jos viivyn, tietäisit, miten tulee olla Jumalan huoneessa, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden pylväs ja perustus. 1. Tim. 3:14-15

Jumala on todella tehnyt seurakunnastaan niin merkittävän tekijän että sillä on valta pitää totuutta voimassa ympäröivässä yhteiskunnassa. Ajatelkaapa sitä kiihkoa jolla maailma ja homoseksuaalisuuden kannattajat haluavat kristityiltä siunauksen toiminnalleen. Tähän käytetyt keinot tuntuvat olevan sekä suora vihan lietsominen, että ystävällisyys.

Kansanedustaja Jani Toivola on liittynyt takaisin kirkkoon ja on syksyn seurakuntavaalien kampanjakasvo. Hän sanoo huomanneensa että vaikuttaminen on oikea tapa muokata kirkkoa. Julkisesti synnissä elävä mies kertoo siis tavoitteekseen muokata kirkkoa.


Miksi tällaisten syntien harjoittajien on tärkeä saada hyväksyntä kirkolta? Jeesus opettaa tästä meille jotain hyvin tärkeää sanoessaan seuraavat sanat.

Silloin Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset. Sentähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he 
sanovat, mutta eivät tee. Matt. 23:1-3

Mikä sitten on Mooseksen istuin ja kuka sillä nyt istuu kun ajattelemme omaa maatamme? Mooses oli lain välittäjä. Hän kommunikoi kaikkivaltiaan Jumalan lain Israelin kansalle. Jeesuksen aikaan vastaavasti fariseukset ja kirjanoppineet olivat samassa asemassa. He julistivat kansalle oikean ja väärän. He joko tuomitsivat synnin tai hyväksyivät sen. Jeesus moittikin heitä sanoen.

Te teette Jumalan sanan tyhjäksi perinnäissäännöllänne, jonka olette säätäneet. Ja paljon muuta samankaltaista te teette." Mark. 7:13

He opettivat kansaa niin että totellessaan heitä ihmiset tekivätkin väärin Jumalan silmissä. Kysymys kuuluukin. Kuka tämän päivän Suomessa istuu Mooseksen eli lain välittäjän istuimella? Kuka voi siunata kansakunnan synnin, sanoa väärän oikeaksi ja eksyttää kansan? Vastaus on Suomen evankelisluterilainen kirkko. Se on edelleen Suomen kansan silmissä se taho joka välittää Jumalan lain. Tämä on perimmäinen syy miksi homoseksuaalisuuden harjoittajat jahtaavat kirkon siunausta synnilleen.

Seurakunnalla on valtava vastuu kansakunnan tilasta. Jeesus sanoi.

Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt. Joh. 20:23

Olemme totuuden pylväs ja perustus. Meidän tulee pidättää sellaisten ihmisten synnit jotka tekevät syntiä katumusta osoittamatta. Sen sijaan suuri osa evankelisluterilaisen kirkon papeista ja moni piispa, julistavat synnissä eläville armoa ja anteeksiantoa.

Viimeisimpänä arkkipiispa Kari Mäkinen pyysi homoilta anteeksi sitä kuinka julmasti kirkko on heitä kohdellut. Pyysikö arkkipiispa Mäkinen anteeksi sitä että kirkko on julistanut synnin synniksi ja pidättänyt niiden synnit jotka tahtovat pysyä vääryydessä? Näyttää siltä että tavoite alkaa olla saavutettu kun kirkon ylin auktoriteetti antaa tällaisia kommentteja.


Myös Helsingin piispa Irja Askola on kunnostautunut sanomaan pahaa hyväksi ja hyvää pahaksi. Hän on nähnyt kovasti vaivaa jotta homot ja lesbot voitaisiin vihkiä avioliittoon.


Mitä sanottavaa Jumalalla on näille ihmisille?

Mutta jumalattomalle Jumala sanoo: "Mikä sinä olet puhumaan minun  käskyistäni ja ottamaan minun liittoni suuhusi? Sinä, joka vihaat kuritusta ja heität minun sanani selkäsi taakse! Jos sinä näet varkaan, niin sinä mielistyt häneen, ja sinä pidät  yhtä avionrikkojain kanssa. Sinä päästät suusi puhumaan pahaa, ja sinun kielesi punoo petosta. Sinä istut ja puhut veljeäsi vastaan, sinä panettelet äitisi poikaa. Näitä sinä teet, ja minäkö olisin vaiti? Luuletko, että minä olen  sinun kaltaisesi? Minä nuhtelen sinua ja asetan nämä sinun silmäisi  eteen. Ymmärtäkää tämä te, jotka Jumalan unhotatte, etten minä raatelisi,  eikä olisi pelastajaa. Ps. 50:16-22

Jumala julistaa selkeästi että tämänkaltaisilla ihmisillä ei ole oikeutta puhua hänen käskyistä ja liitosta koska he heittävät liberaali humanismin sokaisemina Jumalan sanan selkänsä taakse. Silti he puhuvat Jumalan liitosta ja käyttävät väärin hänen sanaansa. Juuri he julistavat rakkautta ja armon runsautta synnissä eläville ihmisille. He ovat erehtyneet luulemaan Jumalan olevan kuten he ja ajattelevan heidän tavoin. He ajattelevat Herran olevan suvaitsevainen ja hyväksyvä mukavia ihmisiä kohtaan niinkuin he itse ovat. Herra kysyykin "luuletko että minä olen sinun kaltaisesi?".

He ovat maailmasta; sentähden he puhuvat, niinkuin maailma puhuu, ja maailma kuulee heitä. 1. Joh. 4:5

Olen huomannut että kun seurakunnan auktoriteetit puhuvat näitä selkärangattomia valheita, maailma kuuntelee heitä mielellään. Heillä on maailman kanssa sama kieli  ja sama henki.

Liberaali humanismi on tämän ajan viisautta. Se korostaa ihmisen oikeuksia. Se on äärimmäistä ihmiskeskeisyyyttä joka on unohtanut Jumalan. Seuraava Raamatun jae kuvaa mielestäni oikein hyvin sitä mitä tämä saatanallinen aate saa aikaan Jumalan kansan keskellä.

Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka  tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät  karvaan makeaksi ja makean karvaaksi! Voi niitä, jotka ovat viisaita omissa silmissään ja ymmärtäväisiä  omasta mielestänsä! Jes. 5:20-21

Eräs suurimpia ongelmia tänä päivänä on se että ihminen on unohtanut olevansa paha ja hyvään kelvoton. Liberaali humanismîn suuri valhe onkin juuri tämä. Näemme ihmisen hyvänä. Ja koska ihminen on hyvä niin Jumala joka tahtoo rajoittaa meitä sanomalla mitä saa tehdä ja mitä ei, onkin jollain tavalla paha. Jumalasta tuleekin se jossa on vika. Näemme tämän selvästi edellä mainittujen kirkon johtajien toiminnassa. Heillä on tärkeämpää olla mieliksî hyville ja mukaville ihmisille kun pyhälle Jumalalle.

Seuraavat jakeet muistuttavat meitä  siitä miltä ihmiselämä näyttää Jumalan silmissä jos me emme ole tunnustaneet ja hylänneet syntiämme.

Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen  tuntea? Jer. 17:9
Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. Room. 3:23

Herra katsoo taivaasta ihmislapsiin nähdäksensä, onko ketään  ymmärtäväistä, ketään, joka etsii Jumalaa. Mutta kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi  käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvää on, ei yhden  yhtäkään. Ps. 14:2-3

Evankelisluterilainen kirkko istuu Mooseksen istuimella. Kansa hyväksyttää tekonsa edelleen kirkon johtajilla ymmärsivät ja tahtoivat he sitä tai eivät. Miten käy kun nämä auktoriteetit tahtovatkin miellyttää näitä kysyjiä ennemmin kuin Jumalaa jota he väittävät edustavansa? Sokeat taluttavat sokeita ja kaikki putoavat kuoppaan.

Meillä jokaisella on vastuu seistä totuuden pylväinä ihmisten edessä. Sinulla ja minulla on kunnia olla maan suola. Kirkon kohdalla näemme että suola on kadottanut makunsa ja että maailma tallaa sen jalkoihinsa. Muista että vastustaja tulee sekä kovaa iskien että rauhaa tehden saadakseen sinut horjumaan pois totuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti