sunnuntai 6. elokuuta 2017

Yellowstonen supertulivuori ja merkit maanpäällä.


Jumala on luvannut antaa meille monenlaisia merkkejä kun hänen suunnitelmansa etenevät maanpäällä. Edellisessä lyhyessä kirjoituksessa oli aiheena merkit taivaalla. Tällä kertaa käsittelen hieman helpommin seurattavia merkkejä. Merkkejä maassa. Verta, tulta ja savupatsaita. Ja näistäkin nimenomaan savupatsaita. Merkit maassa eivät ole pelkästään merkkejä vaan myös osa suunnitelmaa.

*[[Joe 2:30-32/KR33/38]]*  30 Minä annan näkyä ihmeitä taivaalla ja maassa: verta ja tulta ja savupatsaita;  31 aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä.  32 Ja jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet, niinkuin Herra on sanonut; ja pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu.

Jokainen tietää mikä maan päällä synnyttää suuria savupatsaita. Eyjafjallajökull tulivuoren purkaus Islannissa vuonna 2010 nosti niin suuret savupilvet että se sulki lentoliikenteen useassa eri paikassa monen päivän ajaksi. Kyseinen tulivuori ei kuitenkaan ole maailman mittakaavassa mitenkään suuri. Silti se pystyi purkautuessaan vaikuttamaan satojen miljoonien ihmisten elämään.

Eyjafjallajökullin syöksemän tuhkapilvien tuoma pimeys

Todellinen uhka piilee niinsanotuissa supertulivuorissa. Yksikään supertulivuori ei ole purkautunut sinä aikana kun Jumalan luoma ihminen on asunut maanpäällä. Tunnetuin näistä supertulivuorista on Yhdysvalloissa sijaitseva Yellowstonen kaldera tulivuori. Kalderat ovat kraaterin mallisia valtavia tulivuoria jotka ovat syntyneet tavallisen tulivuoren romahtaessa. Yellowstonen kaldera on läpimitaltaan 55x72 kilometria. Mikä johtaisi supertulivuoren purkautumiseen? Aivan samat asiat jotka edeltävät mitä tahansa tulivuorenpurkausta nimittäin voimakkaat maanjäristykset ja paineen kasvaminen pinnan alla.

Arvio tuhoalueesta Yellowstonen purkautuessa.

Alussa oleva Raamatun kohta sanoo meille että ennen kuin Herran päivä koittaa, tulemme näkemään tulta ja savupatsaita. Sellaisia savupatsaita jotka saavat auringonkin pimenemään ja päivän olemaan valoton. Seuraava Jesajan paikka antaa ymmärtää saman. Kun Herran päivä tulee, ovat taivaankappaleet voimattomia antamaan valoaan maahan.

*[[Jes 13:9-10/KR33/38]]*  9 Katso, Herran päivä tulee, tulee armottomana, tulee kiivaus ja vihan hehku, tekemään autioksi maan ja hävittämään siitä sen syntiset.  10 Sillä taivaan tähdet ja Kalevanmiekat eivät loista valollansa, aurinko on pimeä noustessansa, kuu ei kirkkaana kumota.

Myös ilmestyskirja kertoo vitsauksesta jonka johdosta taivas on kolmannelta osalta valoton.

*[[Ilm 8:12]] KR33/38* Ja neljäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kolmas osa auringosta ja kolmas osa kuusta ja kolmas osa tähdistä lyötiin vitsauksella, niin että kolmas osa niistä pimeni ja päivä kolmannelta osaltaan oli valoton, ja niin myös yö.

Yellowstonen kalderan purkautuminen voisi aiheuttaa edellä mainitun tilanteen maanpäälle. Tuhkapilvi peittäisi osittain koko planeetan ja lämpötilat laskisivat. Viljasatoja menetettäisiin ja nälänhätä leviäisi moneen paikkaan. Mutta millä todennäköisyydellä se purkautuu? Osa tutkijoista on sitä mieltä että purkautumista on turha pelätä kun taas osa pitää sitä hyvinkin mahdollisena. Mutta kun katsomme Jumalan sanaa ja erityisesti profetiaa, jotain tämän kaltaista pitää tapahtua että kuvatut asiat toteutuvat. Toinen asia mikä puhuu mahdollisen purkautumisen puolesta on kasvanut maanjäristysten määrä Yellowstonessa. Viimeisen alle kahden kuukauden aikana siellä on mitattu yli 1500 maanjäristystä mikä vastaa normaalia vuosittaista määrää. Tämä maanjäristysten rypäs, ei ainakaan vielä tällä hetkellä osoita laantumisen merkkejä mutta se mahdollisesta koska hyvänsä. Mielenkiintoista tämä on lähinnä ajankohdan takia. Jumala antaa pian merkkien näkyä taivaalla ja Herran päivä on lähempänä kuin koskaan. Maa järisee ympäri maailmaa ja voisi sanoa että luomakunta odottaa kuin synnytystuskissa että suuria asioita alkaa pian tapahtua. Jeesus sanookin näiden olevan synnytystuskien alkua.

*[[Mar 13:8]] KR33/38* Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee maanjäristyksiä monin paikoin, tulee nälänhätää. Tämä on synnytystuskien alkua.

Jokainen synnyttänyt tietää että kun synnytyskivut alkavat, ne eivät mene pois vaan johtavat lapsen syntymään. Miksi sitten luomakunta on synnytystuskissa? Koska jotain syntyy pian. Raamattuaan lukenut kyllä tietää että mitä ja siitä taida kirjoittaa ihan oman juttunsa.

Kirjoitan tämän vain siksi että meidän on hyvä tietää mitä tuleman pitää. Jumala on luvannut nämä asiat tulevat tapahtumaan. Merkit taivaalla ja maassa. Taivaiden voimat tulevat järkkymään ja meri sekä aallot pauhaamaan. Ihmiset tulevat menehtymään pelkoon. Meille jotka uskomme, Jeesus sanoo.

*[[Luu 21:28]] KR33/38* Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä."

Nämä ovat ajan merkkejä. Meitä on neuvottu seuraamaan niitä ja olemaan viisaita ymmärtäen missä ajassa me elämme. On tärkeätä että osaamme sijoittautua oikein Jumalan profeetalliseen aikatauluun.

Laitan tähän vielä linkin josta voi seurata Yellowstonen maanjäristyksiä lähes reaaliajassa.

https://www.volcanodiscovery.com/yellowstone-earthquakes.html

Toisen linkin takaa löytyy Suomen Kuvalehden juttu Euroopassa sijaitsevasta Campi Flegrein kalderatulivuoresta.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/maa-jarisee-italiassa-kun-tulivuori-napolin-alla-heraa-taman-vuoren-rinnalla-vesuvius-kiltti-jatti/?shared=982886-761555f6-500

3 kommenttia:

  1. Tässä vielä virallinen tiedote nykyisestä kiihtyneestä toiminnasta.

    http://quake.utah.edu/special-events/ongoing-yellowstone-earthquake-swarm-north-of-west-yellowstone-mt

    VastaaPoista
  2. On aivan totta mitä tuossa edellä luettiin, mutta on otettava huomioon, että Raamatussa on paljon asioista puhuttaessa käytetty vertauskuvaa. Siis emme voi kaikkea Raamatun tekstiä tulkita kirjaimellisena, vaan on otettava huomioon myös vertauskuvallisuus.Voidaan ottaa esimerkiksi kaksi säkkipukuista todistajaa (Ilm.11:3-12). Raamattu osoittaa, että nämä todistajat eivät suinkaan ole kirjaimellisia miehiä, kuten monet tutkijat selittävät, vaan kyseessä on juutalaisten ja pakanain seurakunnat. Siis on sevitettävä, mitä vertauskuva merkitsee kirjaimellisesti.Raamattu selittää itse itseään.

    VastaaPoista
  3. Yellowstone ei ole edes ainoa supertulivuori jonka aktiivisuus on lisääntynyt. Monien supertulivuorten ja suurempien tavallisten tulivuoren läheisyydessä on mitattu lisääntyvää aktiivisuutta, muistaakseni BBC julkaisi aiheesta dokumentinkin noin 10vuotta sitten.

    Voisi sanoa että elämme mielenkiintoista aikaa, jos meidän aikanamme ei tapahdu suuria, niin niitä ainakin selkeästi valmistellaan tänä aikana.

    VastaaPoista