perjantai 25. elokuuta 2017

Verenpunaiset vedet


Yksi mielenkiintoinen Raamatusta löytyvä lopunajanmerkki on veri. Jo Egyptiä kohdanneista vitsauksista muistamme vereksi muuttuneen Niilinvirran ja Raamattu mainitsee ilmestyskirjassa että vedet joissa ja järvissä muuttuvat vereksi vakavin seurauksin.

*[[2Mo 7:20-21/KR33/38]]*  20 Ja Mooses ja Aaron tekivät, niinkuin Herra oli käskenyt. Hän kohotti sauvan ja löi Niilivirran veteen faraon ja hänen palvelijainsa nähden; ja kaikki vesi, joka virrassa oli, muuttui vereksi. 21 Ja kalat virrassa kuolivat, ja virta haisi, niin että egyptiläiset eivät saattaneet juoda vettä virrasta; ja verta oli kaikkialla Egyptin maassa.

Faaraon johtama Egypti sai aikanaan kokea kuinka heidän elinehto, Niilinvirta muuttui verenpunaiseksi ja myrkylliseksi. Se sai kalat virrassa kuolemaan ja teki veden myöskin juomakelvottomaksi. Seuraava ilmestyskirjan kohta kertoo kuinka enkelit puhaltavat torviin saaden vitsauksen kohtaamaan, ei pelkästään Egyptiä vaan muitakin kansoja.


*[[Ilm 8:8-9/KR33/38]]*  8 Ja toinen enkeli puhalsi pasunaan; niin heitettiin mereen ikäänkuin suuri, tulena palava vuori; ja kolmas osa merta muuttui vereksi,  9 ja kolmas osa luoduista, mitä meressä on ja joissa henki on, kuoli, ja kolmas osa laivoista hukkui.

Vesien muuttuminen vereksi on aina ollut ja tulee aina olemaan vitsaus. Seuraava Raamatunpaikka kertoo kahdesta säkkipukuisesta todistajasta joiden vallassa on tämä sama veren vitsaus.

*[[Ilm 11:6]] KR33/38* Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei sadetta tule heidän profetoimisensa päivinä, ja heillä on valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat.

Veri vitsauksena huipentuu Jumalan vihan maljoihin jotka ajoittuvat aivan tämän maailmanajan loppupuolelle. Kyseessä on tapahtuma joka käynnistyy kun Jumala lakkaa sulkemasta silmänsä ja korvansa kaikelta siltä pahuudelta jota ihminen on maanpäällä harjoittanut tai paraikaa harjoittaa. Sanotaan että maa paljastaa verivelkansa ja viattomien veri huutaa sovitusta. Olen kirjoittanut tätä aiemmin kirjoituksessa Maan verivelka. Seuraavat jakeet kertovat tästä hetkestä.

*[[Ilm 16:3-6/KR33/38]]* 3 Ja toinen enkeli vuodatti maljansa mereen, ja se tuli vereksi, ikäänkuin kuolleen vereksi, ja jokainen elävä olento kuoli, mitä meressä oli.  4 Ja kolmas enkeli vuodatti maljansa jokiin ja vesilähteisiin, ja ne tulivat vereksi.  5 Ja minä kuulin vetten enkelin sanovan: "Vanhurskas olet sinä, joka olet ja joka olit, sinä Pyhä, kun näin olet tuominnut.  6 Sillä pyhien ja profeettain verta he ovat vuodattaneet, ja verta sinä olet antanut heille juoda; sen he ovat ansainneet."

Nyt kun tiedämme mikä rooli verellä tulee olemaan Jumalan ja totuuden hylännyttä maailmaa kohtaavissa vitsauksista, voimme kiinnittää huomiomme profeetan sanoihin viimeisistä ajoista.

*[[Apo 2:19-20/KR33/38]]* 19 Ja minä annan näkyä ihmeitä ylhäällä taivaalla ja merkkejä alhaalla maan päällä, verta ja tulta ja savupatsaita.  20 Aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja julkinen.

Sen lisäksi että taivaita katsova saa nähdä Jumalan suunnittelemia merkkejä tähtitaivaalla sekä mahdollisesti maan vulkaanisen toiminnan kautta, sanoo profeetta että tulemme näkemään merkkinä myöskin verta. Seuraavista kuvista voimme nähdä kuinka kasvava määrä jokia ja vesistöjä on muuttunut verenpunaiseksi. Osaan on selitys kun taas osan syy on vielä tuntematon.

Urmia järvi Iranissa on muuttunu kokonaan veren punaiseksi.

Kuvassa Urmia järvi ennen ja jälkeen muutoksen.

Urmian tapauksessa syyksi on epäilty Dunaliella Salina bakteeria joka oli päässyt lisääntymään kuolevan järven olosuhteissa.

Daldykan joki Venäjän Norliskissa muuttui punaiseksi vuonna 2016. Syyksi on sittemmin paljastunut lähellä sijaitseva Norlisk Nickel yhtiö.

Gardon joki Ranskassa muuttui punaiseksi tarkoituksella tehdyn tieteellisen kokeen seurauksena kesällä 2017.

Yangtze joki Kiinassa on muuttunut punaiseksi vuosina 2012 ja 2014. Ainakin aiempi selittyi teollisuusjätteiden dumppaamisella jokeen.


Bah Bolon joki Indonesiassa muuttui punaiseksi vuoden 2017 elokuussa. Vielä ei tiedetä mikä veden on värjännyt. Joidenkin lähteiden mukaan ilmiö olisi tappanut myös joesta kaloja.

Quashie joki Jamaikalla kesäkuussa 2017. Pitkän ihmettelyn jälkeen viranomaiset kertoivat syyksi väriaineilla tehdyn kokeen.

Zhongting joki Kiinassa virtasi punaisena vuoden 2016 toukokuussa. Syynä oli kiinalaiseen tapaan teollisuuden vastuuttomat päästöt.

Tässä oli osa tapauksista joissa vesi on muuttunut punaiseksi lähiaikoina. Muitakin tapauksia on ollut. Kyseessä eivät ole olleet mitkään yliluonnolliset vaan täysin selitettävissä olevat ilmiöt. Mutta Raamattu sanoo ainoastaan sen että ennen Herran päivää tulemme näkemään merkkejä. Punaiseksi muuttuva vesi täyttää merkin vaatimuksen. Merkki on kuin tienviittaa joka opastaa mihin me olemme menossa. En usko sen olevan suinkaan sattumaa että olemme nähneet vesien ja jokien muuttuvan punaiseksi viimeisinä kuluneina vuosina. Ja nyt vuosina 2016-2017 tapauksia on oikeastaan huvittavan paljon. Jumala pitää huolen siitä että katselimmepa sitten taivasta tai maata, emme voi olla näkemättä tienviittoja jotka muistuttavat meitä siitä että “Lähellä on Herran päivä”

Antakoon Jumala sinulle lukijani silmät nähdä ja sydämen ymmärtää mitä aikaa me parhaillaan elämme ja mikä on hänen tahtonsa sinun elämääsi tänään.

1 kommentti: