maanantai 30. kesäkuuta 2014

Vapaaksi Harhaopeista - Osa 6


Enkelit ja näyt 

Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Jumalan antamaa kasvua. Kol. 2:18-19

Uudestisyntyneinä Jumalan lapsina olemme tulleet osaksi Jumalan valtakuntaa. Seuraava psalmi avaa hyvin tämän kokonaisuutta.

Herra on pystyttänyt istuimensa taivaisiin, ja hänen kuninkuutensa  hallitsee kaikkia. Kiittäkää Herraa, te hänen enkelinsä, te väkevät sankarit, jotka  hänen käskynsä täytätte, kun kuulette hänen sanansa äänen. Kiittäkää Herraa, kaikki hänen sotaväkensä, te hänen palvelijansa,  jotka hänen tahtonsa teette. Kiittäkää Herraa, kaikki hänen tekonsa, hänen valtakuntansa kaikissa  paikoissa. Kiitä, minun sieluni, Herraa. Ps. 103:19-22

Daavid ymmärsi että Jumalan valtakunta on paljon suurempi kuin se mitä silmämme näkee. Olemme vain osa valtavaa kokonaisuutta johon kuuluu lukematon määrä Jumalaa palvelevia enkeliolentoja. Heitä on voimaltaan ja arvoltaan erilaisia mutta he ovat olemassa täyttääkseen Jumalansa tahdon. Tämän kaiken keskellä Daavid julisti olevansa osa samaa valtakuntaa ja tuovansa Jumalalle oman ylistyksensä.

Olen huomannut että uskovien on melko vaikeaa olla yhtä mieltä siitä, mikä on profeetan tehtävä Uudessa Liitossa. Useimmiten profeetta liitetään näkyihin ja "lahjaan" ennustaa tulevia tapahtumia. Myös Pyhän Hengen antama profetoimisen armolahja saatetaan sekoittaa profeetan virkaan joka on yksi niinsanotun viisitahoisen palvelutyön viroista.

Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; Ef. 4:11-14

Kun Jumala vanhassa liitossa nosti esiin profeettoja, teki hän sen saadakseen kansansa takaisin vääriltä teiltä. Profeetojen parannus-sanoma oli aina kolmisäikeinen koskettaen seuraavaa kolmea aluetta: laupeus, oikeus ja uskollisuus. Nämä kolme asiaa olivat  Jeesuksen mukaan tärkeimmät Mooseksen laissa.

Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te annatte kymmenykset mintuista ja tilleistä ja kuminoista, mutta jätätte sikseen sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeuden ja laupeuden ja uskollisuuden! Näitä tulisi noudattaa, eikä noitakaan sikseen jättää. Matt. 23:22

Kun luemme viittä Mooseksen kirjaa ja erityisesti lakia jonka Jumala antoi Israelin kansalle, voimme huomata lain koostuvan näistä  elementeistä. Uskollisuus käsittää sen että Jumalalla on hänelle uskollinen kansa, joka rakastaa ja palvelee häntä pyhyydessä kuuliaisena hänen sanalleen. Uskollisuuden vastakohtana näyttäytyy hengellinen haureus, epäjumalanpalvelus. Oikeuteen laki ohjaa tuomitsemalla kaiken epärehellisyyden ihmisten kesken. Tämä huipentuu Jeesuksen tuomaan elämäntapaan jossa ihminen on siunattu saadessaan antaa, eikä silloin kun hän saa itselleen. Laupeuteen laki ohjaa kehoittaen lukijaansa tekemään hyvää ja auttamaan veljeään aina kuin se on mahdollista. Ja niinkuin Herraa Jeesus aina opetti, tämä tulee tehdä henkilöön katsomatta. Lain tavoite oli siis tehdä lukijastaan Jumalaa rakastava ihminen josta Jumalan luonne ja siunaus virtaa ulos päin. Jeesus vahvisti tämän.

Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky. Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat." Matt. 22:37-40

Seuraavat jakeet puhuvat vääristä profeetoista mutta ne paljastavat mistä profeetan tehtävässä pohjimmiltaan on kyse.

"Minä en ole lähettänyt noita profeettoja, mutta silti he juoksevat.  Minä en ole puhunut heille, mutta kuitenkin he ennustavat. Jos he olisivat seisoneet minun neuvottelussani, niin he  julistaisivat minun sanani kansalleni ja kääntäisivät heidät pois heidän  pahalta tieltään ja pahoista teoistansa. Jer. 23:21-22

Mitä Jumala ensisijaisesti odottaa profeetalta? Sitä että profeetta kääntäisi Jumalan kansan pois uskottomuudesta ja pahoista teoista. Profeetan tulee ennen kaikkea muuta kyetä näkemään kulloinkin vallitseva hengellinen tila voidakseen tuoda tilanteeseen oikeita Jumalan sanoja. Raamattu sanoo seurakunnan rakentuvan apostolien ja profeettojen perustukselle. Profeetan täytyy siis apostolien ohella ymmärtää miten talon tulee olla rakennettu jotta hän saattaa havaita viat ja puutteet. Aivan samoin Jumala antoi kahdelle miehelle Besalielille ja Oholiabille taidon ja kyvyn valmistaa ilmestysmaja kaikkine tarvikkeineen. Nämä miehet ovat loistava esikuva Uuden Liiton viroista jotka Jumala on antanut Kristuksen ruumiin eli Jumalan asumuksen  rakentamiseen.

Jumala moitti näitä vääriä profeettoja siitä että he eivät tähän kyenneet. Sen sijaan he toivat kansalle ennustuksia ja näkyjä joita Jumala ei ollut heille antanut. Hyvä lukija. Jos joku tänä päivänä sanoo olevansa Jumalan lähettämä profeetta, meidän on syytä olla tarkkana. Monet nimittäin tekevät profeetan nimikkeen alla aivan samoja tekoja kuin Jeremian aikalaiset. He julistavat ennustuksia ja erilaisia näkyjä vaikuttaen sen tähden erittäin hengellisiltä. Kuitenkaan he eivät tunne Mestarimme oppia perusteellisesti eivätkä näin ollen kykene varoittamaan kansaa sen synneistä. Jumala jatkaa Jeremian, todellisen profeetan suulla.

Profeettasi ovat sinulle nähneet petollisia, äiteliä näkyjä.  Eivät  he ole paljastaneet sinun syntiäsi, niin että olisivat kääntäneet sinun  kohtalosi, vaan ovat nähneet sinulle petollisia, eksyttäväisiä  ennustuksia. Valitusvirret 2:14

Miksi näyt olivat petollisia? Koska ne olivat ainoata, mitä nämä profeetat kansalle antoivat. He julistivat kaiken olevan hyvin vaikka kansa olisi kipeästi tarvinnut nuhdetta uskottomuudesta ja Jumalan sanojen laiminlyönnistä. He antoivat kansalle äiteliä, kalkilla valkaistuja (näin sana on toisaalla käännetty) näkyjä ja saivat synneissä elävän kansan luottamaan että Jumalan suosio oli heidän yllään. Jumala julistaa mitä heidän olisi näkyjen ja ennustusten sijaan tullut tehdä. Heidän olisi pitänyt paljastaa kansan pahat teot. Vetää peite pois pahojen tekojen tieltä niin että kansa olisi nähnyt tilansa. Näin he olisivat kääntäneet kansan kohtalon.

Profeetta on kutsuttu kääntämään Jumalan kansan kohtalo. Ei mikään kevyt tehtävä. Se ei tapahdu yhdelläkään näyllä tai ennustuksella. Ei tyhjillä lupauksilla tulevista siunauksista. Se tapahtuu ainoastaan paljastamalla Jumalan kansan synnit ja Julistamalla hänen sanansa. Sitä kautta kansa tulee autetuksi ja perii siunauksen.

Alussa Paavali käski meidän olla valppaina ettei kukaan tällainen ryöstä meiltä meidän voittopalkkiota. Monet vaikuttavat hengellisiltä julistaessaan näkyjään ja kokemuksiaan enkelien kanssa mutta mitä todellista he antavat Jumalan kansalle? Mitä todellista Todd Bentley antoi Jumalan kansalle puhuessaan ihmeitä tekevästä Emma enkelistä? Tai mitä hyödyttivät profeetojen Bob Jonesin, Paul Cainin ja monen muun äitelät ennustukset Lakelandin herätyksen loistavasta tulevaisuudesta kun pinnan alla kytevien syntien paljastuminen oli vain ajan kysymys?

Olen havainnut että enkelit ovat hyvin suosittuja tiettyjen palvelutöiden keskuudessa. Usein kuulee sanottavan että jonkun palvelutyössä vaikuttaa ihmeitä tekevä enkeli. Tai sairaita parantava enkeli. Kuitenkin luemme Raamatusta paranemisten ja ihmeiden tapahtuvan vain yhden persoonan, Jeesuksen Kristuksen  kautta Pyhän Hengen voimalla. Olemme parannetut Jeesuksen haavojen kautta, emme enkelin vaikuttaman ihmeen voimalla. Turhaan ei apostoli sanonut että tällaisista asioista kerskaavat eivät pitäydy hänessä joka on pää. He siirtävät Jeesuksen ansioita enkeleille  ja palvelevat näin tehden enkeleitä eivätkä Herraa Jeesusta. Hyvä lukija. Jos olet uudesti syntynyt ja uskot, niin mikään ei estä sinua menemästä sairaan luokse ja panemasta kättäsi tämän ylle jotta hän tulisi terveeksi. Et tarvitse siihen enkeliä etkä erityistä manttelia.

Tällaiset kerskailijat ovat eksyksissä ja haluavat sinun ajattelevat että heillä on jotakin mitä sinulla ei ole. He eivät palvele Jumalaa vietellessään uskovia pois yksinkertaisesuudesta joka Kristuksessa on.
Eksytys ja harhaopit tulevat lisääntymään näinä viimeisinä aikoina. Ihmisten arpapelit ja eksytyksen kavalat juonet ovat todellisuutta tänä päivänä. Ja ainoa asia joka sinut pelastaa, on kasvaa aikuiseksi Kristuksen tuntemisessa. Nyt jos joskus on aika kuulla Rabbimme sanat ja Jumalan valtakunnan periaatteet. Nyt on aika valvoa omaa tilaa ja opetusta ja ottaa vastaan rakkaus totuuteen. Kysy itseltäsi kannatko Kristuksen iestä? Vai oletko ottanut vastaan oppeja jotka eivät ole Kristuksen opin mukaisia? Päätän tämän sarjan Rabbimme esittämään varoitukseen.

Sinun silmäsi on ruumiin lamppu. Kun silmäsi on terve, on koko sinun ruumiisi valaistu, mutta kun se on viallinen, on myös sinun ruumiisi pimeä. Katso siis, ettei valo, joka sinussa on, ole pimeyttä. Luuk. 11:34-35

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti